Πώς να ξεπεράσετε ένα Crush

Πώς να ξεπεράσετε ένα Crush

Τα μάγουλά σας κοκκινίζουν. Το στομάχι σου αναποδογυρίζει. Η καρδιά σου χτυπάει. Όχι, δεν αντιμετωπίζετε επείγουσα ιατρική περίθαλψη – αλλά έχετε μια αρκετά σοβαρή περίπτωση Crush. Εάν τα συναισθήματά σας είναι ανταποδοτικά, αυτό μπορεί να είναι μια μεθυστική εμπειρία. Αλλά εάν είναι ανεπιθύμητο ή μη ανταποκρίσημο μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε σύγχυση, μίζερη και αβοήθητη. Για να το θέσω ξεκάθαρα, μπορεί να σε συντρίψει.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να καταπνίξετε ένα Crush! Αν θέλετε να σταματήσετε να αισθάνεστε τα συναισθήματα, βοηθάει να κατανοήσετε την ψυχολογία των Crush.

Η Αγάπη και η Ψυχολογία του Εγκεφάλου

Τα Crush ορίζονται ως προσωρινά αλλά ισχυρά συναισθήματα έλξης που συχνά υποκινούν αρκετή λαχτάρα.

Αν αναρωτιέστε ποιο μέρος του εγκεφάλου ελέγχει την αγάπη, η πρόσθια νησίδα σας μπορεί να είναι ο ένοχος. Αυτή η μικρή περιοχή του εγκεφάλου έχει μεγάλο αντίκτυπο σε συναισθηματικές εμπειρίες όπως η αγάπη – αλλά έχει μικρότερο αντίκτυπο στην έλξη. Όταν έλκεστε από κάποιον, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει ωκυτοκίνη, ντοπαμίνη και άλλες ορμόνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά που σας κάνουν να αισθάνεστε ενθουσιασμένοι, αναστατωμένοι και πρόθυμοι να δημιουργήσετε δεσμό.

Όταν αναπτύσσουν μια αγάπη, οι άνθρωποι συχνά προβάλλουν τις αξίες και τις ευαισθησίες τους στο άτομο που βρίσκουν ελκυστικό. Είναι πιο πιθανό να δείτε θετικά την αγάπη σας και να πιστέψετε ότι έχουν μια προσωπικότητα παρόμοια με τη δική σας, είτε αυτό είναι αλήθεια είτε όχι. Έτσι μπορείτε να αισθάνεστε τόσο ρομαντικά συνδεδεμένοι με αυτόν τον barista με τα υπέροχα μαλλιά που θυμάται πάντα την ακριβής παραγγελία του ποτού σας, παρόλο που δεν είχατε ποτέ μια πραγματική συζήτηση.

Εάν αυτό σας φαίνεται παράλογο, μην ανησυχείτε – οι άνθρωποι έχουν μια έμφυτη βιολογική επιθυμία να βρουν ένα σύντροφο και τα Crush είναι ένα φυσικό μέρος αυτής της διαδικασίας. Ο συνδυασμός εξιδανίκευσης και ενθουσιασμού είναι συναρπαστικός ακόμα και για τους πιο ισότιμους ενήλικες.

Αν και συχνά συνδέονται με έφηβους που κάνουν twitter, είναι πιθανό για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας να νιώσουν Crush. Αυτό συμβαίνει επειδή, καλώς ή κακώς, οι άνθρωποι δεν ξεπερνούν την ικανότητα να φαντάζονται ότι ένα ελκυστικό άτομο είναι το τέλειο ταίρι τους, ανεξάρτητα από την πραγματική συμβατότητα. Και ακόμα κι αν ξέρετε ότι δεν θα λειτουργήσει, το να ξεπεράσετε ένα Crush μπορεί να είναι δύσκολο.

Ξεπερνώντας ένα Crush

Υπάρχουν μερικοί συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να ξεπεράσετε ένα Crush και ο λόγος σας θα καθορίσει την προσφυγή σας.

Αιτία: Είστε σε μια αφοσιωμένη σχέση. Κάποιος σου κάνει όρεξη όταν ασχολείσαι με κάποιον άλλο. Αυτό δεν σας κάνει κακό άτομο ή σύντροφο – στην πραγματικότητα, είναι αρκετά συνηθισμένο και απίθανο να θέσει σε κίνδυνο τη σχέση σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί αφοσιωμένοι ενήλικες ανέφεραν ότι είχαν τουλάχιστον ένα Crush κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Προσφυγή: Αξιολογήστε τη σχέση σας. Το Crush δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση σας, αλλά μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχετε επενδύσει τόσο πολύ όσο κάποτε. Ίσως ελπίζετε ότι η αγάπη σας μπορεί να προσφέρει πράγματα που λείπουν από την τρέχουσα σχέση σας. Αν συμβαίνει αυτό, προσπαθήστε να εντοπίσετε τομείς στους οποίους αισθάνεστε δυσαρεστημένοι μέσα στη σχέση σας και επικοινωνήστε ξεκάθαρα τις ανάγκες σας στον σύντροφό σας.

 

Αιτία: Το Crush είναι ακατάλληλο. Ίσως αγαπάτε το παντρεμένο αφεντικό σας, ή τον θεραπευτή σας ή τον αδερφό του πρώην σας (συμβαίνουν αυτά!). Για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους, μερικές φορές απλά δεν μπορείτε να προχωρήσετε.

Προσφυγή: Βάλτε όρια στον εαυτό σας. Εάν ξέρετε ότι δεν μπορείτε να δράσετε με τον ενθουσιασμό σας, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι το Crush είναι ακίνδυνο μέχρι να ενεργήσετε. Εάν πρέπει να βλέπετε το άτομο συχνά, κρατήστε τη συζήτηση ελαφριά και προσπαθήστε να μην φλερτάρετε. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διατηρήσετε μια υγιή απόσταση από το Crush σας και να παρηγορηθείτε γνωρίζοντας ότι και αυτό θα περάσει.

 

Αιτία: Το Crush σας δεν επιστρέφει τα συναισθήματά σας. Αυτό πονάει, αλλά δεν είσαι μόνος. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι 8 στους 10 ανθρώπους έχουν βιώσει την ανεκπλήρωτη έλξη τουλάχιστον μία φορά πριν συμπληρώσουν τα 20 τους χρόνια.

Προσφυγή: Μην το παίρνετε προσωπικά. Μόλις διαπιστώσετε ότι η αγάπη σας δεν αισθάνεται το ίδιο, το πρώτο σας βήμα είναι να αποδεχτείτε αυτό το γεγονός. Δεύτερο; Μην το παίρνετε προσωπικά. Η ανεκπλήρωτη αγάπη δεν είναι αντανάκλαση της αξίας σας.

Αν έχετε αγαπήσει έναν καλό φίλο και δεν θέλετε να ρισκάρετε τον πλατωνικό δεσμό σας, έχετε επιλογές.

Πώς να μείνετε φίλοι με κάποιον που αγαπάτε

Εάν η αγάπη σας επηρεάζει την ικανότητά σας να συμπεριφέρεστε κανονικά γύρω από τον φίλο σας, σκεφτείτε να τον εμπιστευτείτε. Το να εξομολογηθείς το Crush σου μπορεί να είναι νευρικό, αλλά είναι πιθανό να μείνετε φίλοι μετά.

Θα έχετε την περισσότερη τύχη σε αυτό το τμήμα εάν:

  • Είχατε μια σταθερή, μακροχρόνια φιλία πριν αναπτυχθεί το Crush.
  • Τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας αποδέχεστε τα συναισθήματά σας και εκτιμάτε τη φιλία.
  • Μπορείτε να επαναλάβετε τα συνήθη φιλικά σας πρότυπα και να μειώσετε κάθε φλερτ.
  • Είστε εντάξει όταν ακούτε για τα ρομαντικά ενδιαφέροντα και τη σχέση του αγαπημένου σας.

Μόλις μοιραστείτε τα συναισθήματά σας και ακούσετε τις σκέψεις τους, εστιάστε στο να προχωρήσετε. Αυτό σημαίνει να εγκαταλείψετε το θέμα, να μείνετε σε επαφή και να μην τους αποφεύγετε άβολα στα πάρτι.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ξεπεράσετε ένα Crush;

Το ήπιο Crush μπορεί να εξασθενίσει μέσα σε λίγες εβδομάδες. Τα σοβαρά Crush περιορίζονται γενικά στα πρώτα στάδια μιας σχέσης ή δύο χρόνια εάν δεν αναπτυχθεί σχέση.

Εάν το Crush σας παραμένει για περισσότερο από δύο χρόνια, τεχνικά ταξινομείται ως λιμερένια. Το Limerence ορίζεται ως μια ακούσια, οξεία κατάσταση λαχτάρας που συνοδεύεται από εμμονικά συναισθήματα, έντονη εξιδανίκευση και εξάρτηση από το αντικείμενο της στοργής σας.

Πιθανότατα δεν θα ξεπεράσετε ένα επίμονο Crush μέσα σε μια νύχτα, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διαχειριστείτε την επιθυμία σας και να επιταχύνετε τη διαδικασία ανάρρωσής σας.

  • Βρείτε μια προοπτική. Αντί να παρασύρεστε σε μια ονειροπόληση κάθε φορά που ο αγαπημένος σας μπαίνει στο δωμάτιο, εστιάστε σε πράγματα που δεν σας αρέσουν σε αυτόν (με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φυσικά). Ρίχνοντας μια αντικειμενική ματιά στο αντικείμενο του πόθου σας μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε μέσα από την ομίχλη πάνω από το κεφάλι σας με τα τακούνια.
  • Αποσπάστε την προσοχή σας. Εάν τα σκέφτεστε, αποσπάστε την προσοχή σας με μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Αυτό δεν θα εξαφανίσει τον ενθουσιασμό σας, αλλά μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.
  • Επικοινωνήστε με τους φίλους σας. Σε καταστάσεις όπου το να εξομολογηθείς την αγάπη σου δεν αποτελεί επιλογή, το να συζητήσεις τα συναισθήματά σου με έναν φίλο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο. Το να μιλήσετε με άτομα που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα μπορεί να μειώσει το άγχος σας, γι’ αυτό επιλέξτε έναν φίλο που πρόσφατα ξεπέρασε το δικό του Crush.
  • Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι τα Crush έρχονται και φεύγουν και πολλά δεν μετατρέπονται σε τίποτα περισσότερο. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να επεξεργαστεί τα συναισθήματά σας, ενώ εστιάζετε στον εαυτό σας, στα χόμπι σας και σε πράγματα που σας φέρνουν χαρά, λένε οι Athens escorts.

Κατά πάσα πιθανότητα, θα ξεπεράσετε το Crush σας μέσα σε μερικούς μήνες – και θα είστε έτοιμοι για το επόμενο πριν το καταλάβετε!

Διαβάστε περισσότερα για σεξ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού